Wij helpen jou ook dit najaar op het internationale pad!

Ben je al internationaal actief of wil je graag de eerste stappen buiten België zetten? Dan kom je waarschijnlijk een aantal uitdagingen tegen waarover je graag van ideeën wisselt met experts ter zaken of andere ondernemers. Daarvoor kan je altijd terecht bij onze expert internationaal ondernemen. Bovendien hebben we een interessant programma in petto voor het najaar met enkele gloednieuwe concepten.

Co-Founders Hub: Vind steun om je businessidee internationaal te lanceren

Je bent een start-up of scale-up met internationale ambities én je hebt al een innoverend idee of product. Alleen: je kan nog hulp gebruiken om het van de grond te krijgen. Herken jij je hierin? Lees dan zeker verder.


Via ons kort traject Co-Founders Hub bieden wij jou (de Project Owner) een oplossing aan. We brengen je namelijk in contact met een Project Seeker. Dat is een expert in internationaal ondernemen, een medeoprichter, een investeerder, een adviseur … die zich engageert om zijn ervaring ter beschikking te stellen. Iemand die rotsvast in je idee gelooft.


Tijdens dit traject denkt hij of zij samen met jou na over hoe jullie kunnen samenwerken. Hij helpt je ook een internationalisatiestrategie uit te werken. Klinkt goed? Schrijf je dan in voor onze matchmakingsessie op 9 oktober.

Global Mentorship: individuele begeleiding voor kmo’s met internationale ambities

Run je een kmo, ben je nog niet internationaal actief, maar heeft je product of dienst wél internationaal potentieel? Dan maak je kans om deel te nemen aan een uniek individueel begeleidingstraject.


Global Mentorship heet dat traject. We selecteren 20 kmo’s (Global Potentials) die een eigen mentor toegewezen krijgen om internationalisering op te starten en uit te werken tijdens acht sessies (inclusief kick-off en slotsessie). De mentor is een ervaren kmo met een succesvol trackrecord.


We starten met een intakegesprek vooraf. Pas als je tot de 20 gelukkige Global Potentials behoort, begint jouw traject met de kick-off op 25 september. Pas dan dien je het deelnemingsgeld te betalen. Schrijf je dus tijdig in, zodat we voldoende tijd kunnen nemen voor jouw intake.

Programma

 • Plenaire kick-offsessie op 25/09/2019 met alle mentoren en potentials:
  - Keynote speaker
  - Speeddating tussen mentoren en potentials
  - Receptie met netwerkgelegenheid
 • Start individueel mentorship:
  - 3 individuele samenkomsten van de duo’s in oktober, november en december 2019
  - Telkens in het bedrijf van een van beide
  - Agenda wordt opgesteld vooraf
  - Stappenplan wordt opgemaakt met to do’s voor de potential tegen de volgende sessie
 • Tussentijdse evaluatie (februari 2020)
 • Vervolg individueel mentorship: 3 individuele samenkomsten van de duo’s in maart, april en mei 2020
 • Slotsessie begin juni 2020 met alle mentoren en potentials:
  - Bedrijfsbezoek in een kmo met internationale faam
  - Pitch door elk duo van de resultaten van het project en hun mentorship
  - Receptie

Global dialogue: Ontdek de zakelijke opportuniteiten van Frankrijk

Je afzetmarkt vergroten? Veel Vlaamse bedrijven kijken dan richting Noord-Frankrijk. Volledig terecht, want de regio biedt veel potentieel.


Voor je zelf de stap zet, wil je wellicht eerst eens de temperatuur voelen door een teen in het water te steken. Wij bieden jou een ideale gelegenheid. Kom naar onze Lunch & Learn met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers (VLEV) van Frankrijk en Flanders Investment & Trade (FIT). Je ontmoet er o.a. Patricia De Backer, directrice van de Frans-Belgische Kamer van Koophandel in Noord-Frankrijk.


Tijdens een twee uur durende lunch leer je meer over de economische situatie en opportuniteiten in Frankrijk. Je krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken. De VLEV’s en de Kamers van Koophandel beschikken over heel wat marktkennis en geven je graag praktische tips en advies over zaken doen met onze zuiderburen. Als je dat wil, doen ze ook concreet opzoekwerk voor jou.

Global Pitch Vlassenroot: Openhartig over internationale successen en valkuilen

Think big. In deze geglobaliseerde wereld zitten je klanten overal. Maar hoe schrijf je een internationaal succesverhaal? Er zijn geen regels die werken voor elk bedrijf. Maar we hebben in Vlaanderen wél inspirerende voorbeelden.


Daarom hebben we het concept Global Pitch uitgewerkt. Een topontmoetingmet succesvolle Vlaamse bedrijven die internationaal groeien en die openhartig spreken over hun successen en valkuilen. In beperkte groep gaan we heel diepgaand in op hun ervaringen. Daarna volgt een bedrijfsbezoek en netwerkmoment met een hapje en een drankje.


Onze eerste global ambassador is Vlassenroot. Heb je zelf internationale ambities? Laat je dan inspireren door deze wereldleider in complexe staalconstructies. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt tot 15– en deelname is gratis!

Meer info? Isabelle Meulemeester via isabelle.meulemeester@voka.be