Voka over de grenzen heen

Samenwerkingsverbanden met de Arabische wereld versterken

Op woensdag 12 juni kwamen de CEO van de Belgo-Arabic Chamber of Commerce and Industry en de secretaris-generaal van de Federation of Arabic Chambers of Commerce and Industry op bezoek bij Voka Vlaams-Brabant. Ze kwamen speciaal afgereisd naar België om nieuwe samenwerkingsverbanden te ontdekken.

Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant, verwelkomde beide heren in het kantoor in Leuven. Hij gaf ze een uiteenzetting over de werking van de Vlaamse Kamers van Koophandel en over de Vlaamse economie. Daarna volgde een voorstelling van Leuven MindGate. Dat project heeft Voka Vlaams-Brabant samen met de Stad Leuven en de KU Leuven uit de grond gestampt. Bedoeling van Leuven MindGate is om elkaar te versterken op het vlak van health, hightech en creativity.


Daarna trok het gezelschap naar imec en het Health House om hen een goed zicht te geven op de innovaties van de toekomst en de steeds groeiende kennis binnen onze regio. Zowel Mr. Hijazin als Mr. Hanafi willen bruggen bouwen tussen België en de 22 Arabische landen in hun federatie. Bedoeling is om linken te maken en te leren van elkaar. Zo vonden de heren dat België hen zeker veel kon bijleren op het vlak van logistiek en onderwijs. Ze zagen ook opportuniteiten in onze manier van afvalreductie en waterzuivering.


In de toekomst zullen beide Kamers verder bouwen aan een goede samenwerking, een interessant netwerk en een leerrijke kruisbestuiving.